A little tsl 100 help please

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
Ok, I replaced the pcb. The amp has very little sound coming out of the speakers. I have a few open connectors on the new board. I found a post earlier with a connection chart. I followed it the best that I could but the amp still isn’t working. What am I missing here?
 

mcblink

Well-Known Member
Joined
Feb 25, 2013
Messages
5,651
Reaction score
9,188
Ok, I replaced the pcb. The amp has very little sound coming out of the speakers. I have a few open connectors on the new board. I found a post earlier with a connection chart. I followed it the best that I could but the amp still isn’t working. What am I missing here?
Got any pics?

Did you check the pots?
Did you ever determine whether or not the previous owner had the bias mod done on it?
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
I’ll get some pics in a little bit. The previous owner had a bias mod done to it. Basically instead of tube pin #5 being connected through the pcb, the tech bypassed the strip in the board and went straight from the diode to #5. I wanted to hear this stock before I add in the choke and install the dr tube bias kit.
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
Connector #7 and 16 are empty. The paper that I found online showed con 15 to con 21 and con 16 to con 22. I don’t see the 21 or 22.
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
Some pictures. E1782F40-1B94-48F3-A741-B7176C29E0D5.jpeg 2ACBC9DF-376A-414A-8DA2-E1CC5CF55194.jpeg 2ACBC9DF-376A-414A-8DA2-E1CC5CF55194.jpeg
 

Attachments

  • 7D642F9E-84A1-4642-8EA5-C5B7D59B7BAC.jpeg
    7D642F9E-84A1-4642-8EA5-C5B7D59B7BAC.jpeg
    136.6 KB · Views: 5

Gunner64

Well-Known Member
Gold Supporting Member
Joined
Nov 16, 2013
Messages
7,918
Reaction score
12,025
Location
Midwest, USA
Why did you change the pcb? Was it drifting?

And where did you find the pcb? There hasn't been any available for a while. The last one I saw was a used one last week on ebay or reverb, and it wasn't a issue 20 board iirc.
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
I replaced it because my amp was sounding horrible. New tubes helped but it always had a noise to it, like a battery dyeing in a toy or something like that. It didn’t have any drifting and I got the pcb from amplified parts. The original pcb had some other things done to it so I figured that I would update to the newest pcb first then go from there.
 
Last edited:

Tatzmann

Well-Known Member
Joined
Nov 8, 2021
Messages
830
Reaction score
1,201
Can provide this, but its DSL and kinda in
german.:p

Zhvg.jpg
 

John Stedman

Active Member
Joined
Apr 1, 2021
Messages
117
Reaction score
180
Location
Vancouver, BC
Looks like I might be dealing with this issue soon. I have a 2002 TSL 100 with the JCM2-60-00 PCB and it's started to make odd noises lately.
 

mcblink

Well-Known Member
Joined
Feb 25, 2013
Messages
5,651
Reaction score
9,188
Finally, I figured it the no sound problem. My dumb ass some how pushed in the mute output button.
I believe you, I have done that before myself and just about kicked my own ass when I realized what happened...

That's good news in any case. Rock it!
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
This Tuesday I’ll have some more time to spend with the amp. Going to set the bias and get it back in the shell. Changing the pcb wasn’t bad at all, I put references marks on the old board and new one while I was disconnecting it.
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
The amp sounds way better than how it did when I bought it. Now I’m looking into the effects loop mod for it. Using the loop adds a bunch of unwanted noise and tones that I definitely don’t like.
 

slade

Active Member
Joined
Oct 8, 2021
Messages
98
Reaction score
151
Location
Maryland
Yes, still looking. I sent a message to voodoo amps but they haven’t gotten back to me.
 

Latest posts



Top